رفع مشکل ایجاد فایل های متعدد برای یک عکس در وردپرس

جلوگیری از ایجاد فایل تصاویر اضافی در وردپرس

بصورت پیشفرض وردپرس از هر تصویری که آپلود می کنید ۳ عدد کپی با سایزهای مختلف ایجاد می کند. پوسته ها و پلاگین های مورد استفاده شما گاهی سایزهای دیگری هم به این گروه اضافه می کنند و ممکن است تعداد این کپی ها به ۱۰ عدد هم برسد. چنانچه تعداد مطالب سایت شما بالا باشد و از تصاویر زیادی هم استفاده کرده باشید در این صورت با حجم بالای اشغال فضای هاست مواجه خواهید شد. همچنین حجم فایل های بکاپ و مدت زمان بکاپ گیری از سایت شما افزایش می یابد. در ادامه به شما روش هایی را توضیح می دهم که بتوانید سایز هایی که استفاده نمی کردید را غیر فعال و حذف کنید.
چه موقع نیاز به جلوگیری از ایجاد فایل های اضافی است؟

با توجه به اینکه امروزه اکثر هاستینگ ها فضای هاست بالایی به شما ارائه می دهند فایل های ایجاد شده پیشفرض توسط وردپرس خیلی ضرر ندارند، این فایل ها در زمان آپلود تصویر ایجاد می شوند و تاثیری روی سرعت سایت شما برای بازدیدکنندگان ندارند. اما باز هم وقتی تعداد تصاویر سایت شما بالا می رود مشکل فضای هاست و حجم بکاپ می تواند اذیت کننده باشد. اگر از سایز خاصی در سایت خود استفاده نمی کنید می توانید جلوی تولید آن توسط وردپرس را بگیرید و فضای هاست آزادتری داشته باشید، فایل بکاپ کوچکتر و دانلود سریعتر آن!
روش غیرفعال کردن ایجاد تصاویر با سایز بدون استفاده

ابتدا باید ببینید که چه تعداد کپی و با چه سایزهای توسط وردپرس برای هر تصویر ایجاد می شود. وردپرس بطور پیشفرض ۳ کپی برای سایز های Large ، Medium و بندانگشتی thumbnails ایجاد می کند. پوسته وردپرس سایت شما، پلاگین ها و اسلایدر ها ممکن است سایزهای دیگری برای خود ایجاد کنند.

ابتدا باید به file manager هاست خود وارد شوید و در پوشه wp-content وارد پوشه uploads شوید. به پوشه سال و سپس پوشه ماهی وارد شوید که این اواخر در آن آپلود تصویر داشتید. لیست فایل های تصاویر را مانند شکل زیر می توانید مشاهده کنید:

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می کنید برای تصویر آپلود شده valley.jpg پنج عدد کپی با سایزهای مختلف ایجاد شده است که عدد سه از آنها مربوط به خود وردپرس و ۲ عدد ایجاد شده توسط قالب سایت هستند. شما به راحتی می توانید جلوی ایجاد تصاویر پیشفرض وردپرس را بگیرید. البته توصیه می کنیم همیشه امکان ایجاد بندانگشتی ها یا thumbnails را بدهید چون مدیریت گالری در وردپرس از آنها استتفاده می کند. برای اینکار کافی است به منوی تنظیمات، و سپس بخش رسانه در مدیریت وردپرس بروید و اعداد هر سایز که استفاده نمی کنید را برابر ۰ قرار دهید.

در وبلاگ شیواهاست ما از تصاویر medium و large هیچ استفاده ای نمی کنیم اما ایجاد بندانگشتی ها را فعال نگهداشته ایم:

اما دو سایز دیگر توسط قالب ما برای تصاویر شاخص و آیکون پست ها با سایز های ۵۰ و ۲۲۰ ایجاد می شوند که توسط سایت در حال استفاده هستند. پس ما نیاز داریم که از هر فایل تصویر ۳ عدد کپی داشته باشیم.

اما ممکن است قالب سایت شما سایز هایی ایجاد کند که در سایت خود بکار نبرده باشید. همانطور که تا پیش از راه اندازی بخش وبلاگ شیوا هاست ما نیز از سایز های ایجاد شده توسط قالب برای تصاویر شاخص و آیکون پست ها استفاده نمی کردیم. تابع ایجاد سایز تصاویر یعنی add_image_size در فایل functions.php از فایل های پوسته شما قرار دارد و مشابه کد زیر می باشد:

add_image_size( ‘homepage-thumb’, 220, 180, true );
add_image_size( ‘homepage-thumb’, 50, 50, true );

add_image_size( ‘homepage-thumb’, 220, 180, true );
add_image_size( ‘homepage-thumb’, 50, 50, true );

البته ممکن است شما چند خط مشابه بیشتر هم داشته باشید. حذف هر سطر برابر است با غیر فعال کردن ایجاد آن سایز از تصاویر. همچنین شما باید سطری که شامل set_post_thumbnail_size هست نیز جهت جلوگیری از ایجاد بندانگشتی توسط قالب حذف نمایید:

set_post_thumbnail_size( 150, 150 );
set_post_thumbnail_size( 150, 150 );

توجه کنید که هر یک از این سایز ها ممکن است در سایت شما توسط اسلایدرها، پیوست ها و … بکار رفته باشد، پس باید دقت کنید که واقعا آن سایزهایی که کاربرد نداشته اند را حذف نمایید.

برخی سایز های دیگر ممکن است توسط پلاگین هایی مثل اسلایدرها، گالری تصاویر و … ایجاد شوند که اگر آنها نیز بکار نمی آیند باید در میان فایل های پلاگین های مربوطه به دنبال کد add_image_size باشید.

پس از انجام این کارها برای تصاویری که آپلود می کنید کپی های جدیدی ایجاد نمی شود اما کپی های ایجاد شده برای تصاویر قبلی در هاست شما باقی می مانند. اگر بلا استفاده هستند می توانید از طریق file manager اقدام به حذف آنها کنید و یا از پلاگین هایی مانند Force Regenerate Thumbnails استفاده کنید. بکاپ گیری قبل از استفاده از چنین پلاگین هایی فراموش نشود.

نظری دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.